KONKURS/NATJEČAJ ZA DIODJELU NAGRADE MUSTAFA ĆEMAN

U skladu s Odlukom Upravnog odbora br.76/07 od 26.06.2007. godine, Upravni odbor Javne ustanove Opća biblioteka Tešanj raspisuje

 

KONKURS/NATJEČAJ

ZA DODJELU NAGRADE "MUSTAFA ĆEMAN"

 

 

Nagrada "Mustafa Ćeman", nazvana u čast istaknutog bosanskohercegovačkog bibliografa, ustanovljuje se u znak javnog priznanja koje se dodjeljuje istaknutim bibliotekarima/knjižničarima i drugim djelatnicima iz bibliotečko-informacione oblasti, za posebno zalaganje u radu, te izuzetan doprinos razvoju bibliotekarstva i primjenu informacionih tehnologija u bibliotekarstvu.

 

Nagrada se sastoji se od  plakete i novčanog iznosa.

 

Pravo predlaganja kandidata imaju sve biblioteke/knjižnice, institucije iz oblasti bibliotečko-informacione djelatnosti, članovi Ocjenjivačkog odbora i pojedinci.

 

Ocjenjivački odbor odlučuje o izboru laureata nakon što prethodno ocijeni sve reference prijavljenih kandidata i ostvarene rezultate u njihovom radu: organizacione, inovativne, te rad na afirmaciji vlastite biblioteke/knjižnice, objavljene radove u vezi sa strukom, učešće na seminarima, konferencijama, međunarodnim skupovima, te ostale mogućnosti izražavanja i promicanja bibliotečke struke u cjelini.

 

Ocjenjivački odbor se sastoji od tri člana, koji između sebe biraju predsjednika Odbora. Mandat članova Ocjenjivačkog odbora traje do dodjele Nagrade.

 

 

Konkurs/natječaj ostaje otvoren  do 15.10.2014.godine. Nominacije za nagradu slati na adresu: J.U. Opća biblioteka Tešanj ul. Hajrudina Hajdića bb. 74260 Tešanj.

Rezultati konkursa/natječaja će biti objavljeni u sredstvima javnog informisanja i na web portalu biblioteke. Dodjela nagrade bit će upriličena na 6. Konferenciji bibliotekara u Tešnju.

 

 

 

 

Za Upravni odbor Biblioteke:

 

Muhamed Balić, predsjednik