Otpočeli radovi na novoj zgradi Biblioteke

 Datum 23.12.2014. godine će sigurno u skorije vrijeme se bilježiti kao historijski datum za Biblioteku Tešanj. Naime, toga dana  su zamjenik koordinatora Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj –(TIKA) Omer Aykan i općinski načelnik Suad Huskić u prirsustvu direktora Opće biblioteke Esmira Bašića i predstavnika izvođača radova firme DŽEKOS d.o.o, Osmana Kovača iz Sarajeva potpisali  Sporazum o izgradnji završne faze radova na zgradi Biblioteke u Tešnju vrijedan 265 hiljada eura. Time je dugo najavljivana realizacija faze projekta izgradnje zgrade Opće biblioteke privedena u završnu fazu. 

Da podsjetimo da je u Strategiji razvoja Općine Tešanj 2007-2015. godina planirana je i izgradnja zgrade Biblioteke, a  da je 28. 6. 2010. godine položen kamen temeljac koji je ozvaničio početak gradnje.  

Završetak radova je predviđen u roku od pet mjeseci. 

Realizacija ovog projekta imati će veliki značaj za razvoj naše biblioteke, lokalne zajednice i bibliotekarstva u Bosni i Hercegovini, a s tim će i Tešanj postati jedan od rijetkih gradova u BiH koji će imati moderno opremljenu Biblioteku.