Obilježavanje "Dana državnosti BiH".

Veliko nam je zadovoljstvo što smo dali skroman doprinos u obilježavanju "Dana državnosti BiH".
Kroz organizaciju dva kulturna događaja našim sugrađanima pokušali smo približiti značaj 25. 11. i sve one historijske činjenjice koje su prožete tim datumom.
Dana, 21.11. 2023. g.ugostili smo predstavnike Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i Arhiva Tuzlanskog kantona.
Predstavljanjem svojih izdanja i postavkom izložbe
"Na braniku domovine-Drugi korpus Armije BiH", na jedan autentičan i činjenično nesporan način ukazali su na vrijednosti i težinu borbe za očuvanje državnosti BiH. Za sve to veliku zahvalnost dugujemo, prof. dr. Izetu Šabotiću, prof. dr. Seadu Selimoviću, magistru Jasminu Jajčeviću i direktoru Arhiva Tuzlanskog kantona magistru Omeru Zuliću.
Dana, 24.11.2023. g. upriličili smo veče sa velikim književnicima, Ibrahimom Kajanom, Safetom Sarićem i Kemalom Ljevakovićem.
Pored ostalog, upriličili smo promociju sedmog izdanja romana "Katarima kraljica bosanska" autora akademika Ibrahima Kajana. Promotori, akademik Safet Sarić i prof. Kemal Ljevaković, sadržajnom analizom istakli su sve momente koji su u tom vremenu određivali sudbinu bosanske državnosti. Autor je svojim obraćanjem rasvjetlio šta ga je inspirisalo da posveti toliko vremena ovoj tematici i istakao sudbonosnu vezu nosioca borbe onog vremena sa današnjom borbom za očuvanje državnosti BiH.
Istakli bi da je glavni pokrovitelj oba događaja bila Općina Tešanj na čelu sa Općinskim načelnikom gosp. Suadom Huskićem. Iskreno im se zahvaljujemo na tome.
Zahvalili bi i vjernoj publici koja je prepoznala značaj i vrijednost sadržaja i u oba slučaja u velikom broju podržala realizaciju istih.