OTVORENA IZLOŽBA "TEŠANJ KROZ FOTOGRAFIJE"

Povodom manifestacije ''Dani grada Tešnja'' u prostorijama Opće biblioteke Tešanj, otvorena je izložba pod nazivom ''Tešanj kroz fotografije''.

PROMOCIJA KNJIGE BOSANSKO DANSKA KNJIGA

26.12.2015. god. pred sami kraj manifestacije Dani grada Tešnja ostavljena je promacija knjige koja je od velike važnosti, kako za autora tako i za našu sredinu.

ODRŽANA TRIBINA PRESUDE HAŠKOG TRIBUNALA I NJIHOV UTICAJ NA UTVRĐIVANJE ČINJENICA O RATU U BiH

23.12. Biblioteka je upriličila tribinu pod nazivom Presude haškog tribunala i njihov utjecaj na utvrđivanje činjenica o ratu u BiH

PROMOCIJA KNJEGE: OD DEJTONA KA BRISELU

Obilježavajući 20 godina od potpisivanja dejtonskog sporazuma 18.12.2015 u 17 h Opća biblioteka Tešanj upriličila je promociju knjige Od Dejtona ka Briselu, autora prof. dr. Šefkije Čekića.

IZLOŽBA SLIKA TEŠANJSKI GRADONAČELNICI 1878-1945

U okviru manifestacije Dani grada Tešnja koja je održana 04-30.12.2015, a u oraganizaciji Opće biblioteke Tešanj, održala su se četiri događaja.

Promocija Udruženja “Prosvjetitelj” iz Srebrenice

Posljednja promocija koja se desila u 2014. godini u organizaciji Biblioteke,a u okviru Dana grada Tešnja bila je prezentacija rada Udruženja “Prosvjetitelj” iz Srebrenice koja je održana u utorak 30.12.2014. u prostorijama Biblioteke.

Promocija knjige “I ja sam iz Srebrenice” - Fikreta Hodžića

U organizaciju Opće biblioteke, a u okviru manifestavije Dani grada Tešnja u četvrtak 25.12.2014. godine održana je promocija knjige ... i ja sam iz Srebrenice , autora Fikreta Hodžića, poznatog TV voditelja i novinara Hayat televizije.

Promocija Trilogije o nama - Mugdima Galijaševića

U okviru manifestacije Dani grada Tešnja, a u organizaciji Opće biblioteke Tešanj, dana 12.12. 2014. godine u prostorijama Biblioteke održana je promocija tri knjige Mugdima Galijaševića pod nazivom Trilogija o nama.

Promocija knjige Elvedina Sole

U prostorijama Šoping centra u Jelahu promovisana je knjiga Elvedina Sole Heroj bez slave. Izdavač i organizator promocije je Opća biblioteka u Tešnju. Promotori