PREDSTAVLJENA IZDANJA DRUŠTVA HISTORIČARA I AKADEMIJE DRUŠTVENO-HUMANISTIČKIH NAUKA TUZLA

U multimedijalnoj sali Opće biblioteke Tešanj predstavljena su izdanja Društva historičara Tuzla i Akademije društveno-humanističkih nauka Tuzla.

PROMOVIRANA KNJIGA AJLE ČABRIĆ

Opća biblioteka Tešanj na najbolji način je u utorak 28. ovoga mjeseca još jednom pokazala da, uz etablirane autore, dužnu pažnju poklanja i onima koji čine prve korake u spisateljstvu. U prisustvu brojnih zaljubljenika u pisanu riječ u multimedijalnoj sali Biblioteke je promovirana prva knjiga učenice maglajske gimnazije Ajle Čabrić iz Tešnja.

Gostovanje dječijih pisaca

Danas je Opću biblioteku Tešanj posjetila grupa dječijih pisaca.

ODRŽANE LIKOVNO-KREATIVNE RADIONICE

U Općoj biblioteci Tešanj održane su likovno-kreativne radionice za naše najmlađe sugrađane.

OTVORENA IZLOŽBA "TEŠANJ KROZ FOTOGRAFIJE"

Povodom manifestacije ''Dani grada Tešnja'' u prostorijama Opće biblioteke Tešanj, otvorena je izložba pod nazivom ''Tešanj kroz fotografije''.

PROMOCIJA KNJIGE BOSANSKO DANSKA KNJIGA

26.12.2015. god. pred sami kraj manifestacije Dani grada Tešnja ostavljena je promacija knjige koja je od velike važnosti, kako za autora tako i za našu sredinu.

ODRŽANA TRIBINA PRESUDE HAŠKOG TRIBUNALA I NJIHOV UTICAJ NA UTVRĐIVANJE ČINJENICA O RATU U BiH

23.12. Biblioteka je upriličila tribinu pod nazivom Presude haškog tribunala i njihov utjecaj na utvrđivanje činjenica o ratu u BiH

PROMOCIJA KNJEGE: OD DEJTONA KA BRISELU

Obilježavajući 20 godina od potpisivanja dejtonskog sporazuma 18.12.2015 u 17 h Opća biblioteka Tešanj upriličila je promociju knjige Od Dejtona ka Briselu, autora prof. dr. Šefkije Čekića.